Aankoopbegeleiding

Wat is aankoopbegeleiding?

Veel mensen zoeken tegenwoordig hun droomhuis via internet. Dit gaat snel en u kunt bovendien heel eenvoudig huizen vergelijken, maar...

Hoe vaak komt het niet voor dat mensen een huis kopen waarvan achteraf blijkt dat er veel te veel voor betaald is ? Of waarbij de buurt toch veel minder leuk is dan aanvankelijk werd gedacht ? Het kan daarom geen kwaad om - ook al doet u een aantal zaken zelf - toch een adviseur onder de arm te nemen die voor vervelende scenario's kan behoeden. Een goede aankoopbegeleider luistert naar uw wensen, weet wat er speelt in de omgeving en kan u wijzen op alternatieven waar u zelf nooit op zou komen. Maar een aankoopbegeleider kan nog veel meer voor u betekenen !

Goede redenen om een aankoopbegeleider te nemen:

Voor de aankoop van uw droomhuis is het dus verstandig om u te laten bijstaan door een aankoopbegeleider. Tegen een vooraf afgesproken vergoeding kom ik bij u langs. Met mijn opleiding als vastgoedexpert kan ik veel voor jullie betekenen.

Oude huizen zijn geliefd, maar vertonen ook mankementen. Als u geen bouwkundige bent, is het lastig om in te schatten welke maatregelen genomen moeten worden om het huis weer in goede staat te brengen. Een goede aankoopbegeleider kan vooraf al aardig inschatten welke investeringen u zult moeten doen !

Een huis kopen is vaak de grootste uitgave die mensen doen tijdens hun leven. helaas is er niet altijd voldoende tijd om over zo'n grote beslissing na te denken en moet er vaak snel besloten worden, zeker als de markt schaars is. Pas op voor emotionele beslissingen. Juist als het op onderhandelen aankomst, is het zaak uw hoofd koel te houden. Door een aankoopbegeleider voor u te laten bieden, is de kans veel kleiner dat u teveel voor een huis betaalt. Hij is immers alleen rationeel bij het huis betrokken, maar kan ook, dankzij zijn deskundigheid en ervaring, veel beter inschatten wat de werkelijke waarde van het huis is.

Het is verstandig de koopovereenkomst die door de verkopende partij wordt opgesteld goed te laten controleren door uw aankoopbegeleider, voordat u ondertekent.

Het is niet eenvoudig een goede hypotheek af te sluiten. Er zijn immers zeer veel aanbieders met allemaal eigen voorwaarden en regeltjes. Uw aankoopbegeleider kan u helpen door de bomen het bos weer te zien. Hij kan met zijn ervaring goed inschatten welke hypotheek in uw situatie het beste is. Daardoor kunt u op termijn veel geld besparen.

Vlak voordat u naar de notaris gaat, zal uw aankoopbegeleider met u de woning inspecteren. Het kan namelijk best zijn dat er tussen het sluiten van de koopovereenkomst en de levering schade aan het huis is ontstaan. De verkoper moet die schade eerst herstellen of vergoeden.

De rol van de begeleider bij het aankoopproces:

  • behartigen van belangen
  • analyseren van woonwensen
  • zoeken en bieden passende woningen
  • begeleiden bij het bezichtigen van passende woningen
  • taxeren op basis van o.a. bouwkundige staat en omgevingsfactoren
  • professioneel onderhandelen met verkopende partij
  • regelen van alle juridische zaken
  • begeleiding bij de notaris
  • is ook na de oplevering beschikbaar voor vragen